Informatie

Onze tuinmeubelen RVS hebben een exclusieve uitstraling, prima zitcomfort en zijn onderhoudsvriendelijk met  prima garantiebepalingen.

Onderhoud van de gebruikte materialen:

RVS

Het gebruikte Rvs is van hoogwaardige kwaliteit en stootvrij en duurzaam. Verder laat RVS zich makkelijk reinigen door de gladde (niet poreuze) oppervlakte.  Wel is het van belang om een keer per jaar het RVS te behandelen tegen atmosferische invloeden.

Teakhout

Uiteraard worden de tuinmeubelen gemaakt van plantageteak. Teakhout is een natuurproduct en dus onderhevig aan weersinvloeden.  Na enige tijd verandert de kleur in zilvergrijs, komen er haarscheurtjes in en wordt het hout ruwer. Dit doet niks af aan de kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal. Nee, integendeel het  geeft juist extra charme aan de tuinmeubelen.

Natuurlijk is dat wel een kwestie van smaak. Wilt u liever de originele teakhouten kleur behouden dan moet u de tuinmeubelen minimaal een maal per jaar behandelen met teakolie en/of sealer.

Wel van belang is dat de tuinmeubelen dan goed schoon zijn en dus  meteen doen bij aankoop of eventueel eerst reinigen met teakreiniger en daarna behandelen met kleurhersteller.

Natuursteen

Natuursteen is zeer geschikt voor bladen van tuintafels. Graniet is weinig poreus, zeer hard, vorstbestendig en daardoor prima voor gebruik buitenhuis. Verder zijn granieten tuinmeubelen onderhoudsvriendelijk .De bladen zijn in diverse maten verkrijgbaar.

Om uw blad makkelijker schoon te houden wordt aanbevolen om minimaal 1 maal per jaar het te impregneren met bijvoorbeeld: Lithofin Vlekstop.

Textilene

Het zitgedeelte van de tuinstoelen is van topkwaliteit textileen en ook gestikt  met textileen draad. Het voordeel daarvan is stevigheid, prettige zitcomfort , weersbestendig en onderhoudsvriendelijk .